Graafinen-suunnittelija-Kalleheikki-Kannisto-nettisivut

Kalleheikki Kannisto

Olen työskennellyt graafisella alalla yli 25 vuotta. Näistä 15 vietin Yhdysvalloissa kuvittajana ja graafisena suunnittelijana, pääasiallisena toimenkuvanani kirjankuvitus. Yhdysvalloissa työskentelyni aikana olin nelisen vuotta markkinointiosastolla, jossa tein mm. kirjankansia, julisteita, esitteitä ja ulkomainontaa.

Ohessa tein paljon muutakin markkinoinnin ja viestinnän alueilla ja sain ensikäden kokemusta animaatiossa, erikoistehoisteissa ja arkkitehtitoimiston piirustuspöydän takana.

Palatessani Suomeen vuonna 2007 aloitin freelance-kuvittajana ja graafisena suunnittelijana, ja toiminnan laajentuessa perustin nykyisen toiminimeni. Teen edelleen kuvituksia, kirjankansia ja taittoa, mutta nykyään yhä enemmän animaatiota, videotuotantoa ja erikoisefektejä. Elektroninen musiikki ja muut luovat alat kiinnostavat myös.

Iloitsen uusien asioiden oppimisesta ja niiden käytäntöönpanosta. Niinpä opiskelen jatkuvasti uusia menetelmiä, tekniikoita ja teknologioita.

Teknologiat

Käyttämiini ohjelmistoihin kuuluvat:

InDesign, Photoshop, Illustrator, Joomla, Dreamweaver, Flash, Fireworks, Premiere, After Effects, Painter, Filter Forge, Poser, Bryce 3D, Acrobat, FontoGrapher, Cubase, Encore, Blender.

Minulla on myös kokemusta mm. seuraavista ohjelmistoista:

FrameMaker, QuarkExpress, Pitstop, 3D Studio Max, StrataVision 3D.